Looking for champions? De Smart ice technologie is baanbrekend en uniek in de wereld. Een groeiversneller met ongekende mogelijkheden.

Wat begon met een passie voor ijs maken

Jaren geleden had Marcel Heidbuurt, de founder van Smart Ice, een keten van ijssalons in Nederland en België. Deze salons stonden bekend om hun uistekende kwaliteit ijs en exclusieve uitstraling.Marcel gebruikte altijd de beste ingrediënten om zijn ijs te bereiden en ging uiterst creatief te werk in het ontwikkelen van nieuwe ijssoorten die technisch niet mogelijk waren zoals ijs met medicatie. Één van de grootste uitdagingen bleek het voorkomen dat de verschillende stoffen van elkaar gingen scheiden en het op één lijn brengen van de verschillende omslagpunten in de faseovergang van vloeibare naar vaste vorm.

Marcel heeft een achtergrond in polymeerchemie en is afgestudeerd op zijn onderzoek chemische analyse organische synthese, polymeerchemie. Deze technologische kennis kwam goed van pas bij het ontwikkelen van excellent hoogwaardig schepijs wat nog niet op de markt te verkrijgen was.

Tijdens het ontwikkelen, kwam Marcel tot de ontdekking dat hij iets heel bijzonders had gemaakt. Gegrepen door de mogelijkheden van deze baanbrekende technologie, werd de goedlopende keten verkocht. De opbrengst werd in verdere R&D geïnvesteerd om de technologie te verfijnen. Hiermee had Marcel de basis van het huidige Smart Ice gelegd, het meest innovatieve Ice Tech bedrijf ter wereld.


is nu een ice-tech innovation company

Smart ice betekent letterlijk slim ijs. En dat is precies wat het is. Smart ice levert intelligente oplossingen voor innovatievraagstukken om het verschil te maken.De roots van Smart ice liggen in de ijstechnologie, maar onze knowhow reikt verder dan dat. Smart ice homogeniseert ook vloeistoffen zonder dat deze worden ingevroren. Dat is bijvoorbeeld interessant voor leveranciers van groenten- en vruchtensappen die problemen hebben omdat hun producten gaan scheiden.

In de afgelopen jaren heeft Smart ice met verschillende partijen R&D trajecten gedaan. We hebben een isotone sportdrank ontwikkeld die het lichaam van binnenuit koelt, diepvries vruchtensappen op de markt gebracht, ijsbanen versneld en energiezuiniger gemaakt, te veel om op te noemen. En daar houdt het niet op. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Smart ice is een onderneming met grootse ambities die bij de mogelijkheden van onze technologie passen. Wij zoeken samenwerking met solide partners om samen de wereld te veroveren. Onze technologie geeft hen een niet te kopiëren duurzaam concurrentievoordeel. De kwaliteit van producten verbetert aanzienlijk, de houdbaarheid verlengt, energie wordt bespaard en nieuwe markten komen binnen handbereik.

De Smart ice technologie is dus een echte groeiversneller. Maar alleen voor partners die deze groei aan kunnen.

Ook de groei van uw business versnellen?

Onze innovatieve technologie levert u duurzaam concurrentievoordeel.
Of wel groei, rocket powered by Smart ice!

Neem contact met ons op
Nederlands